De belangrijkste nieuwsberichten over de Jeugdautoriteit en het jeugdhulpstelsel

Pilot informatievoorziening jeugdstelsel gaat tweede ronde in

30-06-2022

Op 4 juli start de Jeugdautoriteit met de tweede ronde van de Pilot informatievoorziening jeugdstelsel. Bijna 20 deelnemende jeugdhulporganisaties voerden in de eerste ronde hun gegevens over het laatste kwartaal van 2021.

Lees meer

VNG: Kosten Jeugdzorg blijven stijgen

30-05-2022

Ondanks dat veel gemeenten sinds 2018 sturen op het beperken van de uitgaven voor de jeugdhulp, blijven deze volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten onverminderd stijgen. ‘Deze stijging wijst op een oplopend tekort bij gemeenten’,

Bekijk de Inventarisatie Maatregelen Jeugdhulp 2022 op de website van de VNG

Inspectie JenV: Adolescentenstrafrecht bedreigd door problemen jeugdzorg

15-06-2022

In een rapport stelt de Inspectie Justitie en Veiligheid dat in adolescentenstrafrechtzaken de aansluiting van het advies op vervolgtrajecten problematisch is. Dit omdat jeugdhulpverlening voor de adolescenten-doelgroep veelal ontoereikend of niet beschikbaar is.

Download het rapport op de website van de IJenV

Jeugdautoriteit en NZa maken afspraken over samenwerking

25-03-2022

De Jeugdautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit hebben in maart 2022 een samenwerkingsprotocol ondertekend met afspraken over onderlinge samenwerking, het uitwisselen van informatie en het signaleren van risico’s bij gecombineerde aanbieders.

Lees meer

Abonneer je gratis op het online magazine van de Jeugdautoriteit en ontvang zes keer per jaar de nieuwe editie altijd direct in je mailbox.