Foto Tineke Dijkstra

Staatssecretaris VWS bezoekt Jeugdautoriteit

Staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bracht donderdag 9 februari een werkbezoek aan de Jeugdautoriteit. Voor de adviseurs en onderzoekers van de JA een uitgelezen moment om hem meer inzicht te geven in de dagelijkse realiteit van de Jeugdautoriteit. Hoe voorkom je dat je signalen mist? En hoe reëel zijn risico’s op verstoring van de continuïteit van de jeugdhulp nu eigenlijk?

Lees meer over het werkbezoek

Jeugdautoriteit publiceert Jaarplan 2023

In 2023 werkt de Jeugdautoriteit aan doorontwikkeling van haar belangrijkste taken: vroegsignalering en toezicht, advies in casuïstiek, stelselonderzoek en kennisdeling. Dit doet de Jeugdautoriteit onder meer door het Early Warning System uit te breiden, (toezicht)gesprekken met jeugdhulpaanbieders en jeugdhulpregio’s te intensiveren en onderzoek te doen naar verschillende jeugdhulpthema’s zoals gecombineerde aan­bieders en hoofd- en onderaannemerschap. 

Download het Jaarplan 2023

Jeugdautoriteit en ministeries van VWS en JenV ondertekenen relatiestatuut

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de minister voor Rechtsbescherming en de directeur van de Jeugdautoriteit ondertekenden eind 2022 een relatiestatuut tussen de drie organisaties. In het statuut zijn onder meer afspraken vastgelegd over informatie-uitwisseling tussen de partijen en openbaarmaking van stukken van de Jeugdautoriteit.

Lees meer over het relatiestatuut

De Jeugdautoriteit op LinkedIn

LinkedIn is de makkelijkste manier om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws van de Jeugdautoriteit. Volg de Jeugdautoriteit op LinkedIn.

Meer nieuws op jeugdautoriteit.nl