Foto Tineke Dijkstra

Samengaan Jeugdautoriteit en Nederlandse Zorgautoriteit stap dichterbij

De Ministerraad is akkoord met het wetsvoorstel ‘Verbetering beschikbaarheid jeugdzorg’. In dit wetsvoorstel staat dat de werkzaamheden van de Jeugdautoriteit in de nabije toekomst worden overgedragen aan de NZa.

Lees meer over het wetsvoorstel

Webinar over reële tarieven in de jeugdzorg en de AMvB op 31 oktober

Het vaststellen van reële tarieven in het jeugddomein blijkt in de praktijk een grote uitdaging. Om de sector ondersteuning te bieden heeft de Jeugdautoriteit een Kennis- en Informatiepunt Tarieven ingesteld. Via dit informatiepunt stelt de Jeugdautoriteit kennis over de totstandkoming van tarieven beschikbaar en denkt onafhankelijk mee over vraagstukken, zoals bekostigingsvormen, het voeren van gesprekken over reële tarieven en vele aanverwante thema’s.

Bent u benieuwd hoe het Kennis- en Informatiepunt u kan helpen en ondersteunen? Wij vertellen u er graag meer over tijdens een webinar op dinsdag 31 oktober, van 9.00 tot 10.30 uur. 

Daarnaast komt de AMvB reële prijzen Jeugdwet eraan. Wat betekent dit? Wat zijn kansen en de knelpunten? Hierover gaan we tijdens het webinar graag met u in gesprek.

U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@jeugdautoriteit.nl.

Bijeenkomst Early Warning System: “Het kan soms snel bergafwaarts gaan”

“Wat levert een Early Warning System ons op?”, vroegen veertien bestuurders en financials van jeugdzorginstellingen zich donderdag 6 september hardop af. Tijdens een informatiebijeenkomst in Apeldoorn kregen zij uitleg over het nut en (in sommige gevallen) noodzaak van vroegtijdige signalering van continuïteitsproblemen.

Lees het verslag

De EWS-bijeenkomst in Apeldoorn

Save the date: webinar Hoofd- en onderaannemerschap in het jeugddomein op 14 november

Hoofd- en onderaannemerschap komt regelmatig voor in het jeugddomein. Gemeenten kopen zorg in bij een aanbieder, die de zorg vervolgens uitbesteedt aan een onderaannemer. De Jeugdautoriteit heeft onderzoek gedaan naar de consequenties van hoofd- en onderaannemerschap: de voor- en de nadelen, en de ontwikkelingen die we zien voor gemeenten, aanbieders en cliënten.

In ons webinar op dinsdag 14 november van 13.30 tot 14.30 uur, presenteren wij graag de onderzoeksresultaten aan u. Wilt u binnenkort de officiële uitnodiging ontvangen, of wilt u zich nu alvast aanmelden? Stuur dan een mail naar info@jeugdautoriteit.nl.  

Meer nieuws op jeugdautoriteit.nl