Foto Tineke Dijkstra

Jeugdautoriteit: weeg mogelijkheden voor hoofd- en onderaannemerschap zorgvuldig af

Uit ons onderzoek 'Hoofd- en onderaannemerschap in de jeugdhulpsector' blijkt dat hoofd- en onderaannemerschap positief kan uitpakken als het gaat om het flexibel organiseren van meer specialistische zorg en het opvangen van personeelstekorten. Tegelijkertijd brengt het extra lasten met zich mee als het gaat om administratieve afhandeling en het houden van toezicht op de kwaliteit van de geleverde zorg door onderaannemers.

Lees het nieuwsbericht

Terugblik webinar Reële tarieven in de jeugdzorg

Het Ketenbureau i-Sociaal Domein, de Jeugdautoriteit en het ministerie van VWS organiseerden onlangs een webinar over het Kennis- en Informatiepunt Tarieven van de Jeugdautoriteit en de AMvB reële prijzen Jeugdwet.

Kijk het webinar terug

Terugblik webinar Hoofd- en onderaannemerschap in de jeugdhulpsector

Heeft u het webinar over hoofd- en onderaannemerschap in de jeugdhulpsector van 14 november gemist? Of wilt u het nog eens terugkijken?

Bekijk het hele webinar terug, bekijk de samenvatting, lees de Q&A of blader door de presentatie

Het webinar over hoofd- en onderaannemerschap in jeugdhulpsector.

Blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van andere webinars en activiteiten van de Jeugdautoriteit? Stuur dan een mail aan communicatie@jeugdautoriteit.nl. Dan zorgen wij dat u in de toekomst onze uitnodigingen ontvangt.

Gelden langdurige en curatieve zorg ook ingezet voor jeugdzorg: NZa en JA zien continuïteitsrisico’s en een verstoorde marktwerking

Zorginstellingen met een gecombineerd zorgaanbod van bijvoorbeeld jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg leiden in de helft van de gevallen verlies op hun jeugdzorg. Dat blijkt het uit onderzoeksrapport 'Financiering jeugdzorg bij combinatie-instellingen' van de Jeugdautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Lees het nieuwsbericht

Meer nieuws op jeugdautoriteit.nl